Cristina Jurca

cristina-jurca-674x350

In cariera mea de jurnalist la ProTV, am filmat sute de reportaje despre nevoile sistemului sanitar romanesc. Despre „criza de sange” am scris de zeci de ori. In fiecare spital din Romania, medicii au povesti cutremuratoare despre pacienti cu traume care au nevoie de sange ca sa supravietuiasca, sau despre interventii chirurgicale amanate din cauza ca in frigiderele centrelor de recoltare nu mai erau pungi disponibile.

Criza de sange nu mai trebuie sa fie o stire. E o problema nationala, care trebuie rezolvata. Sustin platforma Si EU Donez. Aceasta este prima campanie publica initiata, desfasurata si finantata din fonduri private. Proiectul este prezent pe toate mediile tehnologice si de comunicare si integreaza un website, contul de Facebook Si EU Donez, cont de Twitter si o aplicatie pentru iPHONE (iOS & Android). Afli informatii utile, poti sa soliciti membrilor comunitatii sa doneze la centre pentru tine sau alt pacient.

Utilitatea acestei platforme a fost dovedita in cazuri extreme, cum a fost tragedia de la #Colectiv , cand mii de oameni au venit sa doneze sange pentru victime. Iar solidaritea romanilor a fost impresionanta si in alte cazuri punctuale, asa cum s-a intamplat cand Si EU Donez a cerut ajutor pentru Flaviana, pacienta bolnava de leucemie, care avea nevoie de sange. Micuta este o eroina, traieste si este sanatoasa.

Cred ca tehnologia poate determina oamenii sa fie solidari, dar poate sa reduca si eventualele cazuri de abuz sau coruptie in domeniul transfuziilor de sange.

Mergeti si voi sa donati. Daca intampinati probleme sau vedeti ceva care poate deveni o stire, puteti sa imi scrieti la cristinaj@protv.ro.