Echipa

Rocsana Mihaloni

Head of Marketing

“Să o ajutăm pe Ana să lupte”. E un clișeu, îl citim peste tot.

Cand am aflat povestea Anei, scrisa pe Facebook de o mamă care avea nevoie de ajutor pentru a-și salva fiica, nimic nu a mai fost un clișeu. Am realizat că spitalele din România sunt pline de pacienți care au nevoie vitală de sânge. Din păcate, însă, țara noastră este pe ultimul loc în UE în privința donării de sânge.

Cazul Anei, precum și al miilor de copii, dar și adulți pentru care o punga de sânge poate face diferența dintre viață și moarte, m-au determinat să mă alătur echipei Si eu donez.

Cred că aplicația Si eu donez este mână de ajutor de care avem cu toții nevoie. Lipsa acută de sânge poate să fie mâine o problema gravă pentru oricare dintre noi și nu doar pentru un necunoscut despre care citim pe internet.

Vom avea grija ca toate cazurile celor care ne cer ajutorul sa ajunga la voi, cei care sunteți aici, fie că accesați aplicația sau paginile de Facebook și Twitter ale Și eu donez.

În timp, cu pași mici și siguri, Romania va putea fi vizibilă pe harta țărilor fruntașe la donarea de sânge. Depinde doar de noi!

 

Alexandru Livadariu

Producator Stiri, Co-Founder Si eu donez

”Bună ziua, mă scuzați că vă deranjez”.

“Nu mă deranjați, vă rog”.

“Aș dori o pungă cu sânge A2. La dumneavoastră cât costă? La spital mi-au cerut 5 milioane”.

Este o conversație reală. Relatată de directorul unui centru de transfuzii de sânge din România. Ruda unui pacient a crezut că sângele, dacă este cumpărat de la “distribuitor” (centrul de transfuzii) este mai ieftin, pentru că e “la prima mână”.
Un exercițiu de logică destul de corect. O situație profund incorectă și inumană.

Și eu donez este prima platformă tehnologică dedicată donării benevole de sânge din România. Este compusă din aplicații iOS (iPHONE) și Android, un site dedicat (www.sieudonez.ro), pagini de Facebook, Twitter si Instagram.

Și Eu Donez își propune să aducă transparența în sistem. Este important ca medicii să nu se mai simtă “cerșetori” când sună ca să facă rost de sânge pentru un pacient. E important ca rudele să nu mai fie trimise să-și aducă prietenii, cunoscuții, colegii de muncă “pentru a umple frigiderele” cu sânge la centrele de transfuzii.

Ideea acestei cauze a venit într-o zi de iulie, în 2013, când o colegă de muncă, Cristina Jurca (corespondent Știrile ProTv), ne ruga să anunțăm pe Facebook că se face “colectă publică” în parcurile din București și apoi pe plajă, în Constanța.

Dedicăm această platformă tehnologică medicilor care pun viața pacienților mai presus de viața lor, în special unui chirurg pediatru care a tratat în cariera lui zeci de mii de copii care ar umple un stadion- Viorel Livadariu, medic specialist în chirurgie și ortopedie pediatrică și fiicei sale Roxana Maria Livadariu, specialist în chirurgie generală la spitalul Universitar “Sf. Spiridon” din Iași.

Desi ar putea pleca să profeseze oricând în orice țară din Europa, au ales să rămână aici, în România.

Multumim celor care ne-au fost alături și care au crezut că vom pune în practică acest proiect. Zeci de ore de dezbatere, după programul de la muncă, în week-end-uri.

Le mulțumim în primul rând lui Marius Malaias, project-managerul acestei platforme, care a participat benevol la această cauză și lui Claudiu Pândaru care s-a alăturat necondiționat proiectului. Le suntem recunoscători prietenilor și amicilor noștri- Dana Lemnaru, Ana Blas, Cristina Jurca, dar și apropiaților care au venit cu idei și au ajutat, fără să ceară nimic în schimb: Alis Grasu (manager SABIF), dr. Doina Elena Goșa (director Centrul de Transfuzie București), Alexandra Cioaric (manager relații cu clienții la o bancă din București), Rocsana Mihaloni (redactor www.stirileprotv.ro), Mihai Livadariu, avocat Andreea Livădariu, Rareș Năstase (corespondent ProTv), Cristian Matei (editor www.stirileprotv.ro), Vlad Moldoveanu (video editor www.stirileprotv.ro), George Buhnici, realizator I Like IT. Multumim echipei de la APPSCEND, care ne-a ajutat să dezvoltăm aplicațiile iOS și Android în prima fază a existenței.

Astăzi, în iunie 2016, Și eu donez are o comunitate de aproape 10.000 de fani pe pagina de Facebook (mulțumim, Rocsana Mihaloni). Și ni s-au alăturat prieteni puternici, care ne-au ajutat să facem un upgrade tehnic major: partener de tehnologie- Microsoft România, partener media – Republica.ro, main event partner – UNTOLD, special supporter- Fundația Vodafone, main developper- GK apps.

Și eu donez devine, din iunie 2016, Rețeaua Donatorilor de Sânge.

Marius Malaias

Project Manager, Co-Founder Si eu donez

Victimele accidentului de autocar din Muntenegru, răniții din sutele de incidente rutiere, oamenii care necesită un transplant de organe – toți au nevoie de sânge. Ar putea fi oricare dintre noi în locul lor. Întrebarea este: pot sa fac ceva pentru asta? Mi-am răspuns singur și am pus în practică acest proiect- Și eu donez.

Tehnologia ne-a venit în ajutor și a rezultat prima platforma din România care face legatura între pacienții în nevoie și donatorii de sânge. Totul în timp real. Sperăm, astfel, ca multe vieți să fie salvate.

Vom dezvolta campania Și eu donez pas cu pas, până când problema lipsei de sânge va fi rezolvată și numărul donatorilor benevoli care vin la centrele de transfuzii va crește.

Sunt sigur că acestă campanie poate face diferența între viață și moarte.